сряда, 24 ноември, 2021 11:09:00

Премиера на новия S-CROSS

Гледайте видео

Suzuki с гордост представя новия S-CROSS - истински SUV с усъвършенстван дизайн и висока функционалност, проектиран да отговори на динамичните нужди на модерния собственик на SUV през всеки етап от живота му. Новият S-CROSS е с дръзка и смела естетика, но към това добавя и подобрена горивна ефективност, мощност, задвижване на четирите колела и най-новите технологии за безопасност и комуникации.

Дързък SUV стил

Черната предна решетка с пиано-лак ефект създава усещане за динамика и сила, което се допълва от стилните предни и задни LED светлини. Квадратните арки над гумите, заедно с хромираните акценти отпред и отзад му предават агресивен SUV характер.

Цветове

Изцяло новият S-CROSS се предлага в осем цвята, за да задоволи очакванията на голямото разнообразие от собственици на SUV. 

Стил на интериора

Изцяло новият S-CROSS побира 5 възрастни, настанени удобно и това не е всичко. Комфортът на предните пътници не жертва този на возещите се отзад, които дори имат възможност да променят позицията на облегалката за допълнително удобство. Ще откриете и много джобове и ниши за съхранение на вещи, удобно разположени до всички пътници. Дизайнът на кокпита е смел и усъвършенстван. Интериорът е ергономичен и технологичен благодарение на удобства като 9-инчовият сензорен дисплей, който предлага безжична връзка със смартфон и показва информация за автомобила и ALLGRIP селектора на подовата конзола.

Гъвкаво товарно пространство

Багажникът е с обем 430 л*, а в допълнение облегалката на задната седалка се разделя в съотношение 60:40. Дъното на багажника се повдига в няколко позиции за по-удобно поставяне на различни товари. Независимо от дестинацията или плановете за свободното време, изцяло новият S-CROSS разполага с пространството и комфорта, за да побере със стил петима възрастни и целия им багаж.

* Измерено с помощта на метода на Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA).

Панорамен покрив

Двойните, плъзгащи се стъкла, с обща дължина от 100 см, създават панорама, на която може да се насладите от всяка седалка в колата. Когато е отворен, люкът е с дължина 56 см.

Други удобства включват:

・Двузонов автоматичен климатик

・Лампи за четене на карти

・Предната централна конзола с USB порт

・Преден централен подлакътник

・Заден централен подлакътник с поставка за чаши

 

Двигател K14D, 1.4 BOOSTERJET

S-CROSS се задвижва от 1,4-литров двигател с директно впръскване BOOSTERJET с голям въртящ момент. Турбокомпресорът с нагнетява въздух в цилиндрите, максимизирайки въртящия момент при ниски обороти. Системата за директно впръскване оптимизира количеството, времето и налягането на горивото за подобрена ефективност. Благодарение на електрическия всмукателен променлив момент на клапаните (VVT), рециркулацията на охладените отработени газове (EGR) и високата степен на компресия се постига допълнителна ефективност.

48V мека хибридна система

Изцяло новият S-CROSS разполага с 48V SHVS мека хибридна система. При нормални условия на шофиране тя подобрява разхода на гориво, като намалява въртящия момент на двигателя и компенсира с електрическия мотор. Когато определи, че водачът се нуждае от бързо ускорение, подпомагането на въртящия момент подобряват реакцията, плавността и ускорението.

ALLGRIP SELECT - интелигентно 4x4

Четири лесно избираеми режима (Автоматичен, Спортен, Сняг и Заключване на диференциала) улесняват избора на настройката на 4x4, която най-добре отговаря на условията на шофиране. Електронно управляваната 4x4 система регулира въртящия момент, предаван на задните колела и контролира ESP®, мощността на двигателя, сервоусилвателя на волана и други бордови системи за реализиране на четирите режима на шофиране.

Системи за безопасност на Suzuki

Новият S-CROSS разполага със Suzuki Safety Support, като използва камери и сензори за подпомагане на шофирането и безопасността.

  • Dual Sensor Brake Support (DSBS) -  по време на движение монокулярната камера и лазерният сензор определят дали има риск от сблъсък с автомобил или пешеходец. При откриване на потенциална опасност, DSBS изпраща предупреждение или спира автоматично, в зависимост от ситуацията.
  • Адаптивен круиз контрол със Stop & Go - адаптивният круиз контрол на 6-степенната автоматична скоростна кутия включва функция за спиране и тръгване. Той ускорява и спира, за да може водачът да поддържа безопасно разстояние от превозното средство отпред. Stop & Go може дори да спре колата до пълен покой и след това да тръгне отново следвайки колата отпред, ако тя започне да се движи отново в рамките на 2 секунди, като например в задръстване.
  • Камера с 360 градусов изглед - 360-градусовият изглед осигурява допълнителна безопасност и удобство. Четири камери (предна, задна и от двете страни) предлагат разнообразни изгледи, включително 3D изглед за безопасно потегляне и изглед отгоре за по-безопасно паркиране.

Други функции за поддръжка на безопасността на Suzuki:

  • Предупреждение за напускане на лентата
  • Предотвратяване на напускане на лентата
  • Система за предотвратяване на криволичене
  • Разпознаване на пътни знаци
  • Следене на сляпата зона
  • Задържане по наклон
  • Следене на напречен трафик отзад