четвъртък, 12 януари, 2023 11:57:00

Новият Jimny с 5 врати и изцяло новият SUV Fronx

Дъщерното дружество на Suzuki Motor Corporation в Индия, Maruti Suzuki India Limited, обяви глобалното лансиране на два SUV модела, новия Jimny 5-врати и изцяло новия SUV Fronx на Auto Expo 2023, което се провежда в Делхи, Индия от 11 януари 2023 г.

Maruti Suzuki ще започне продажбите на новия Jimny 5-Door и изцяло новия Fronx от 2023 г. С тях SUV гамата на Maruti Suzuki ще бъде разширена до четири модела и ще предостави на клиентите разнообразие от опции в разрастващия се SUV сегмент в Индия.
Jimny 5-Door и Fronx са планирани за износ в Африка и Латинска Америка.

Информация за новия Jimny с 5 врати
Производството и продажбите на четвъртото поколение Jimny започнаха в Япония през 2018 г., последвани от износ в области, включително Европа и Океания. Той е добре приет от хора по целия свят. През ноември 2020 г. производството на Jimny стартира в Индия изключително за износ в Латинска Америка и Африка.

Четвъртото поколение Jimny ще бъде представено за вътрешни продажби в Индия за първи път като вариант с 5 врати. Моделът е нараснал на дължина и са му монтирани нови врати и седалки. Jimny 5 врати ще осигури шофирането, очаквано от клиентите от автентичен офроудър, като Jimny с 3 врати. 

Спецификации:
Дължина 3985 мм 
Ширина 1645 мм 
Височина 1720 мм
Междуосие 2 590 мм
Двигател: 1.5L бензин
Трансмисия: 5-степенна MT/4-степенна AT

 

Информация на изцяло новия Fronx

Изцяло новият Fronx е SUV със стил на купе, който е здрав, елегантен и лесен за управление със своя компактен размер. Дръзката и голяма предна решетка и стилът на предната и задната част, изразява мощ и силно присъствие на SUV. Динамичният стил на купе, който се наклонява към задната част, се подчертава от плавни и издължени пропорции. 
Интериорът е висококачествен и ергономичен, а автомобилът е богато оборудван с технологии като камера с 360 градуса изглед,  head-up дисплей, безжично зарядно устройство и вентилационни отвори на климатика на задните седалки за удобство и комфорт.

Спецификации

Дължина 3995 мм
Ширина 1765 мм 
Височина 1550 мм
Междуосие 2 520 мм
Двигатели: 
1.0L DITC (мек хибрид)
1.2L бензин (оборудван с технология старт-стоп на празен ход)

Трансмисия: 
Ръчна 5-степенна / Автоматик 6-степенен (1.0L)
Ръчна 5-степенна / Автоматик 5- степенен AGS (1.2L