сряда, 20 юли, 2022 16:30:00

Suzuki, Daihatsu, Toyota и CJPT ще представят 100% електрически компактни лекотоварни автомобили през 2023 г.

Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Daihatsu Motor Co., Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) и Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) обявиха, че са се обединили да работят към въвеждането на пазара на електрически лекотоварни автомобили през 2023 г. за постигане на въглеродна неутралност.

Компактните лекотоварни автомобили покриват зони, достъпни само за тях поради малкия си размер и са важни за поддържане на логистиката на крайните доставки. Те съставляват около 60% от общия търговски автомобилен парк, което прави електрификацията им от изключително значение.

Въпреки това, основен проблем при насърчаването на електрификацията на компактните лекотоварни автомобили е нарастващата тежест върху обществото като цяло, включително по-високите разходи за превозни средства, свързани с електрификацията, разходите, свързани с инфраструктурата за зареждане и времето за зареждане (престой: период, когато превозните средства и товарите са спрени).

Именно при тези обстоятелства, за да се реализира достъпен мини-търговски ван, който отговаря на нуждите за използване на търговските клиенти, CJPT ще участва в планирането, а Suzuki, Daihatsu и Toyota съвместно ще разработят BEV система, чрез комбиниране на ноу-хау на Suzuki и Daihatsu в производството на мини автомобили с технологията за електрификация на Toyota.

Лекотоварният автомобил, разработен от тези четири компании, ще се използва от партньори в проекти за социално внедряване в префектури Фукушима и Токио.

Suzuki, Daihatsu, Toyota и CJPT ще продължат да насърчават усилията за практическо постигане на въглеродна неутралност чрез предоставяне на устойчиви средства за транспорт.