WLTP стандарт и SUZUKI

ОТ NEDC КЪМ WLTP. КАКВО Е ВАЖНО ДА ЗНАЯТ КЛИЕНТИТЕ?

Стандартът WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure - в превод: Световна хармонизирана процедура за изпитване на леки превозни средства) се използва за хомологация на автомобили съгласно системата за одобряване на типа на Европейския съюз. Той конкретизира нов тестови цикъл и нова процедура за измерване на разхода на гориво и емисиите на CO2 и други вредни емисии при леки превозни средства в стандартизирани (лабораторни условия).

WLTP замени предишната процедура за сертификация NEDC (New European Driving Cycle) от 1992 г. От септември 2018 г. всички продавани автомобили са хомологирани съгласно WLTP. Ето основните разлики между двата стандарта в полза за WLTP :

1. Тестът е на по-голямо разстояние и при по-строги условия

2. Тестовите скорости са по-високи, за да отразят съвременните стилове на шофиране

3. Използва се по-широк температурен диапазон

4. Взема се предвид цялото оборудване на превозното средство

При стария NEDC тест клиентите виждаха само три показателя за разход на гориво и един за емисии на CO2. При WLTP теста се представят пет показателя за разход на гориво и един за емисиите на CO2, плюс NEDC еквивалент (NEDCC) стойност на емисиите на CO2. 

Това позволява на клиентите да получат по-точна представа за разхода на гориво и CO2 емисиите на своя автомобил. Възможно е в действителност да има отклонения между публикуваните стойности от WLTP теста и това което клиентите постигат при шофиране, но новите тестови процедури имат за цел да сведат разликите до минимум.

 

КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА ЗА АВТОМОБИЛИТЕ SUZUKI?

Ние проектираме автомобилите SUZUKI с мисълта и грижата да гарантираме на нашите клиенти, че те получават най-доброто изживяване на най-добрата цена. Технологиите, които използваме при проектирането на моделите от актуалната ни гама, осигуряват максимална горивна ефективност с ниски емисии и безкомпромисно въодушевление от шофирането.

Важно е да се знае, че действителната производителност на автомобилите SUZUKI, разходът на гориво и емисиите СО2 не се влияят от промяната на метода за тестване. WLTP е просто нов и по-точен метод за тяхното измерване, поради което и публикуваните нови WLTP данни изглеждат различни в сравнение със старите NEDС данни. Всички автомобили SUZUKI, които се произвеждат сега се тестват по новия стандарт WLTP.

Пълни подробности за метода на тестване WLTP можете да намерите ТУК